M/S Moa och ordförande tackar för den här säsongen

M/S Moa har nu gjorts klar för vintern och vi i föreningen lägger en fantastisk sommar bakom oss med bl.a. Stenö-veckan, gratisturer, ett lyckat 10-årsjubileum, och många fina kvällsturer. Vi fick även se en repris av Jazzkryssningen som gjordes i augusti i samarbete med Musica Viva där jag själv och föreningens kassör hade förmånen att få jobba (slitigt men fenomenalt roligt!).

Sommaren 2016 kommer vi minnas länge! 

Jag vill tacka alla er som åkt med oss, vår personal, kommunen (som möjliggör våra dagturer) och våra fantastiska sponsorer och medlemmar som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Vi har kört i princip hela sommaren med gratis badturer för barn upp till 12 år och vi har även återupptagit den tidigare traditionen för kommunens fritids att få följa med oss ut på våra badturer - självklart helt gratis! Hade själv förmånen att följa med när Stugsunds fritids tog med barn och personal ut på Orn. Den glädje jag såg i barnens ögon när somliga för första gången åkte med M/S Moa och fick uppleva vår fantastiska skärgård visade tydligt vårt syfte! Några av barnen passade även på att stå med vår kapten och hjälpa till och styra den 104 år unga och tunga fröken M/S Moa bland kobbar och skär. I samarbete med Söderhamns kommun körde vi 3 veckor i sommar där alla som ville fick följa med helt gratis och där pratar vi succé med ungefär 850 resenärer på 17 turer (en tur ställdes in p.g.a dåligt väder)! 

Ekonomiskt så liknar denna säsong våra tidigare, dock med ett något större underskott än tidigare år. Detta gör att vi just nu genomgår något av ett stålbad. M/S Moa bedrivs inte med syfte att göra vinst, hon ska bära sina egna kostnader och säsongen 2016 har drivit något högre kostnader än normalt, något som vi nu jobbar hårt för att se över. 

Nu påbörjar vi planeringen inför säsongen 2017 som vi hoppas blir ytterligare en succésommar. Och det är glädjande nog så att det redan börjar ramla in charterförfrågningar!

Slutligen vill jag passa på att sända 10000 rosor till min fantastiska styrelse som ideellt ger sin tid för att göra Er upplevelse av både vår vackra M/S Moa och vår skärgård till den bästa. Min tacksamhet vet inga gränser! 

Tack för den här säsongen och välkommen åter 2017!

Magnus Ludvigsson, ordförande "Föreningen för M/S Moa"

Foto: helahalsingland.se